Prokopska 2-værelses, Prag 1 (Mala Strana)

 

Jeg bliver meget ofte spurgt, om vi har en lejlighed tæt på Karlsbroen - og det er tilfældet med denne, som ligger i en lille og stille gade, mindre end 200 meter fra den berømte bro. Der er mange gode restauranter i nærheden ligesom der er et godt udvalg af tjekkiske ølstuer. Beliggenheden i Mala Strana (”Lillesiden”) er idyllisk og giver samtidig en god oplevelse af Karlsbroen som en slags ”hovedfærdselsåre”, når man vil udforske byen til fods. På Malostranske Namesti er der desuden mange gode sporvognforbindelser. Tæt på lejligheden finder man flere af Prags vigtige seværdigheder, bl.a. den imponerende smukke Skt. Nikolaj kirke på torvet, men også Maria Sejr kirken, der er et af Tjekkiets væsentligste valfartssteder. Det er voksfiguren af det lille Jesus barn som trækker, denne baby Jesus skulle være den vigtigste i verden. Statuen er 47cm høj og forestiller Jesus som lille barn. Statuen af Jesusbarnet i Prag blev lavet i Spanien. Det siges at statuen har mirakuløse lægende kræfter.

 

Lejligheden ligger i den smukke bygning Prokopska 10. Den store trædør under husets kendemærke, enhjørningen, leder ind i et skønt gårdmiljø, hvor man er velkommen til at sætte sig og holde en pause - måske med et glas vin eller en øl.

Lejligheden vender ud mod dette gårdmiljø. Den ligger på 2. sal, og der er ikke elevator.

Lejlighedens soveværelse har en dejlig dobbeltseng. I stuen, som er i åben forbindelse med køkkenet, er der desuden en dobbelt sovesofa, således at lejligheden har plads til i alt 4 overnattende gæster. Badeværelset er nyrenoveret. Der er wc og bruseniche.

 

Lejligheden har gratis adgang til trådløst internet (WiFi) - men der er ikke TV.

 

 

Billeder fra lejligheden:

 

 

 

 

 

Med venlig hilsen Laus Sørensen, Prag Eksperten
Copyright © 2011 Prag Eksperten. Alle rettigheder forbeholdes.
Redigeret: 21. marts 2019.