Prag Eksperten - din individuelle rejsepartner   Prag Eksperten /ved Laus Sørensen
Rumunska 8
120 00 Praha 2
Tjekkiet
tlf.: 42 83 88 55 (dansk takst)
00420 776 819 223 (tjekkisk mobil)
laus@prag-eksperten.dk
Find Prag Eksperten på facebook
Besøg os på Facebook

Kontakt

Booking

Hvordan

Lejligheder

Pris eksempler

Prags smukke slot troner over Moldau floden

Hent GRATIS appen

Prag Eksperten

med  praktisk info, seværdigheder, ture, restaurant-forslag og selvfølgelig meget mere

Prag Ekspertens app på Google Play

Prag Ekspertens app i iTunes App Store

Højdepunkter

Sikkerhed i Prag

 

Indledning


Nedenstående vejledning er med vilje gjort grundig. Man skal ikke lade sig afskrække af, at den er lang, for generelt kan man føle sig sikker i Prag.
Først og fremmest skal man naturligvis overveje, hvor man færdes om natten. Her vil det – som i enhver anden storby – være klogt at holde sig til de befærdede gader i den „pæne“ del af byen. Men det er jo generelt dér, man færdes som turist, så det bør ikke være et problem.

 

HUSK: alle, som rejser til Prag kan have glæde af vore mange ture og udflugter i Prag på dansk til gode priser, velegnede for både børn og voksne. Også transport fra/til lufthavnen. Tjek siden www.prag-udflugter.dk - det vil du ikke fortryde!

 

Læs også kapitlet om penge her i guiden

 

Lommetyve:


Det største problem er lommetyve. Hvis man ved, hvordan man skal sikre sig mod dem, vil man få et bedre ophold i den dejlige by.

Tiltag, man kan gøre:

 • Tag en fotokopi af de sider i dit pas, hvor der står væsentlige informationer – naturligvis inklusive siden med billede. Vil man sikre sig endnu bedre kan man skanne siderne ind, gemme dem som jpg-filer i et fornuftigt format og sende dem til en email-adresse, som kan nås via webben.
   

 • Hvis du har adgang til en sikkerhedsboks, så brug den, f.eks. til passet, mens du beholder en anden form for legitimation på dig – det kunne være sygesikringsbeviset. Har du ikke adgang til en boks, så opbevar de to dokumenter hver for sig – eller lad en kammerat opbevare det ene.
   

 • Hvis du har mere end ét betalingskort, så opbevar dem ikke på samme sted.
   

 • Hvis du bruger en taske, så vælg en med en flap over åbningen – og luk flappen og vend den ind imod kroppen! Undgå at opbevare værdigenstande i f.eks. en rygsæk.
   

 • Sæt evt. en lille hængelås på et af rummene i din taske eller rygsæk. Det gør det vanskeligere at tage ting derfra. Nogle lommetyve skærer sig vej med et skarpt blad, men det er naturligvis mere besværligt og mindre diskret!
   

 • Undgå at bære mange kontanter på ét sted.

Lommetyvenes „hitlister“:

Følgende steder er på hitlisten for lommetyvene:
 

 • Ved af- og påstigning på sporvogn og metro
   

 • I fyldte sporvogne og metroer, hvor det forekommer naturligt, at man puffer til hinanden
   

 • På banegården
   

 • Når man fotograferer turistattraktionerne
   

 • Foran det gamle rådhusur på Staroměstske Naměsti
   

 • På cafeer og restauranter med mange kunder
   

Følgende mål er på hitlisten:

 • En nem mulighed

 • Kontanter 

 • Betalingskort/ID kort/Pas 

 • Mobil telefoner 

 • Fotoudstyr

Sådan sker det:
 

 1. Du åbner din taske for at tage noget, f.eks. dit kamera. Når du lægger kameraet tilbage i tasken, er noget andet blevet taget, f.eks. din pung eller telefon. Du kan undgå denne situation ved straks at lukke tasken helt igen (også selv om du skal åbne den om et øjeblik for at lægge kameraet tilbage), eller ved at have kameraet i hånden hele tiden. 

 2. Du sidder på en fortovsrestaurant og er optaget af at spise eller snakke, mens du har noget af værdi liggende fremme. Pludselig hører du en lyd – f.eks. en bakke, som tabes – og du kigger hen for at se, hvad det var. Når din opmærksomhed er tilbage, mangler der måske noget… Du kan forsøge at undgå dette ved at stille din taske ind under bordet mellem dine ben eller ved at lade en strop fra tasken sidde rundt om stolebenet. 

 3. Idet du stiger på en sporvogn eller metro er det naturligt, at der skubbes lidt. Det er hér, det kan gå galt. Situationen undgås bedst, hvis der er en flap på tasken og denne flap er lukket og vender ind mod kroppen – naturligvis foran dig (ikke på ryggen.)

Sådan passer du på:

 

Det er stadig sikrest at have en taske til sine ting – forudsat at man passer på den som beskrevet ovenfor. Lommerne kan også være sikre nok så længe man ikke har vist eventuelle tyve, hvad man har i dem.
Lommetyvene ved, hvornår man er mest sårbar, og de bruger deres krudt på at spotte folk, mens de betaler, fotograferer eller andet, så de ved præcist, hvor og hvordan de skal slå til. Men man skal på den anden side ikke overvurdere deres „håndværk“. Ikke sjældent kan man blive vidne til, hvordan deres klodsede forsøg mislykkes, f.eks. på vej ind i sporvognen på Malostranske Naměsti. De fleste lommetyve er til at spotte på deres mistænkelige adfærd og f.eks. en jakke, som hænger over armen, beregnet til at skjule byttet.

Men sørg bare for at passe lidt på – og nyd så den smukke by!

 

Tips og tricks om, hvordan man får en god oplevelse i Prag uden lommetyve og andre problemer. Læs det og undgå de værste fælder.

Få konkrete ideer til, hvordan du bedst opbevarer dine vigtige dokumenter. Og ikke mindst, lær om lommetyvenes strategier. For kender du dem, kan du selvfølgelig snyde tyvene, i stedet for omvendt.

Du skulle i øvrigt overveje at lade Prag Eksperten hjælpe dig med at finde en dejlig feriebolig til dit ophold. Det er både billigt og komfortabelt.

 
Copyright (C) 2017 Prag Eksperten. Alle rettigheder forbeholdes

Prag info - Kør selv - Ferie i Prag - Rejser til Prag - Billige rejser - Parkering i Prag - Prag info - Billig overnatning - Ferielejligheder - Prag efterårsferie - Ferie i Tjekkiet

billige flybilletter til Prag - Storbyferie Prag - bilferie - bilferie kør-selv Prag - billig rejse til Prag - bil-ferie kør selv - ferielejligheder - kør-selv ferie - miniferie i Prag - Togrejse til Prag
Prag rejse - Prag turist - rejser Prag - flyrejser til Prag - Restauranter i Prag - flyv til Prag - forlænget weekendtur til Prag - ferieboliger i Prag - billige flyrejser til Prag - Wellness i Prag