Prag Eksperten - din individuelle rejsepartner   Prag Eksperten /ved Laus Sørensen
Rumunska 8
120 00 Praha 2
Tjekkiet
tlf.: 42 83 88 55 (dansk takst)
00420 776 819 223 (tjekkisk mobil)
laus@prag-eksperten.dk
Find Prag Eksperten på facebook
Besøg os på Facebook

Kontakt

Booking

Hvordan

Lejligheder

Pris eksempler

Prags smukke slot troner over Moldau floden

Hent GRATIS appen

Prag Eksperten

med  praktisk info, seværdigheder, ture, restaurant-forslag og selvfølgelig meget mere

Prag Ekspertens app på Google Play

Prag Ekspertens app i iTunes App Store

Højdepunkter

Restauranter i Prag - gode spisesteder

Den lokale "Champagne" hedder Bohemia Sekt og giver virkelig god værdi for pengeneTjekkerne har en helt anden kultur omkring det at gå ud at spise, end vi har i Danmark. Her inviterer man ikke sine gæster hjem - man inviterer dem ud. Derfor er der et meget stort udvalg af restauranter i Prag i alle prisklasser og i alle stilarter. Selvfølgelig både de traditionelle tjekkiske spisesteder, hvor solid og velsmagende kost går nærmest hånd i hånd med velskænket fadøl - eller måske en flaske af den i Danmark helt oversete tjekkiske vin, der ofte giver god værdi for pengene. Ikke mindst den lokale "Champagne", Bohemian Sekt.

HUSK: alle, som rejser til Prag kan have glæde af vore mange ture og udflugter i Prag på dansk til gode priser, velegnede for både børn og voksne. Også transport fra/til lufthavnen. Tjek siden www.prag-udflugter.dk - det vil du ikke fortryde!

Føl dig velkommen til at downloade og medbringe vores restaurantliste - med mine anbefalinger af restauranter og spisesteder i Prag. men gå endelig ikke glip af nedenstående råd, som kan hjælpe dig til at få de bedste oplevelser og at undgå at betale mere for maden, end den bør koste.
Og læser du helt til slutningen, vil du opdage, hvad der er min absolutte livret i det tjekkiske køkken - og hvor jeg allerhelst spiser den!

Hvad er den rigtige pris for et almindeligt måltid?

I de helt centrale dele af Prag, hvor de fleste turister færdes, skal man se sig godt for, inden man vælger restaurant. I hvert fald hvis man gerne vil nøjes med at betale en fair pris for måltidet. I Prag 1, og især i den Gamle By (Stare Mesto), men også omkring Wenzelspladsen (Vaclavske Namesti), har mange restauranter valgt at sætte et højt prisniveau for helt almindelig mad - simpelthen fordi de kan. De forventer ikke, at alle turister har en fornemmelse af, hvad ting bør koste, og derfor sætter de priserne i et niveau, hvor en almindelig tjekke aldrig ville vælge at gå ind og bestille.
Pilsner Urquell er en af de bedst kendte øl i Tjekkiet - og fuldt fortjent!Men der findes en helt enkel tommelfingerregel vedrørende restauranter og spisesteder i Prag, som alle kan huske - og som leder dig udenom de mest urimelige priser: Du skal bare tjekke prisen på ½ liter af restaurantens bedste (dyreste) fadøl. Selvfølgelig uanset, hvad du har tænkt dig at drikke. Hvis den koster mindre end 40 Czk. (Helst ikke over 36-38 Czk) - ja, så følger resten af spisekortet som regel også et rimeligt prisniveau, og du kan trygt finde et bord og bestille mad og drikke. Men bemærk: det er altså den dyreste tjekkiske fadøl på stedet, som skal holde sig indenfor nævnte prisramme. Ofte vil det f.eks. være Pilsner Urquell, Budvar (Budweiser) 12° eller Staropramen 12° eller Staropramen Granat. Ikke alle spisesteder i Prag fører disse lidt dyrere øl-mærker, men har f.eks. i stedet "kun" Gambrinus, Kozel, Budvar 10° eller Staropramen 10°, og så bør prisen være 5-8 Czk lavere. Det er skam glimrende øl, men i denne sammenhæng koncentrerer vi os altså om de dyreste tjekkiske ølmærker - udelukkende for sammenligningens skyld.
UPS! Her stod ikke et eneste ord om, hvad mad koster? Alligevel ved du nu, hvordan du undgår at blive snydt.
Bemærk! Denne regel gælder for "almindelige" restauranter og spisesteder i Prag med "almindelig" mad. Både tjekkiske restauranter og f.eks. italienske restauranter. Men hvis du gerne vil spise mere eksklusivt på en gourmet restaurant i Prag, så må du forvente, at også ølprisen er højere. Men det vil kvaliteten af maden så forhåbentligt også være.

Hvordan undgår man turistfælder?

Det er mit indtryk, at rigtig mange danskere godt kan lide at finde steder, som er autentiske og ikke kun henvender sig til turister. Hvis du hører til den gruppe, så bør du nok ikke spise for mange af dine måltider lige ved de kendteste seværdigheder, men gå bare et lille stykke væk. Som regel er et par gader eller et par hundrede meter tilstrækkeligt. I den sammenhæng lige to konkrete eksempler på restauranter i den gamle bydel i Prag, hvor også masser af tjekker spiser hver dag:

U Pivrnce, Maiselova 3, Stare Mesto.

U Pivrnce er et overraskende billigt spisested i PragDet er bogstaveligt talt mindre end 100 meter fra Den Gamle Rådhusplads (Staromestske Namesti), men alligevel har ejerne valgt at beholde den gammeldags stil og de venlige priser. Gå ned i kælderen – der er hyggeligst. Væggene er dekorerede med originale tegninger af en af Tjekkiets førende vittighedstegnere, og de er ikke helt stuerene – nu er du advaret. Men alle de gæster, jeg har haft med dernede, har hygget sig med dem og har glædet sig over velskænket øl og tjekkisk køkken til overraskende lave priser. Deres Gullash er rigtig god, men der er masser af andre ting at vælge imellem. Et af de hyggelige spisesteder i centrum af Prag.


U Rudolfina, Křižovnická 10, Stare Mesto.

U Rudolfine, ganske tæt på Karlsbroen. En billig restaurant i PragEt par hundrede meter fra Karlbroen i retning mod det store koncerthus Rudolfinum finder man denne hyggelige ølstue/restaurant, hvor priserne er lokale på trods af beliggenheden. Restauranten har en god og hyggelig atmosfære, masser af tjekkiske stamkunder og velskænket Pilsner Urquell fadøl. Der er flere niveauer, så selv om der ser fyldt ud, kan det alligevel betale sig at kigge sig godt omkring. I det nederste niveau er der rigtigt mange borde, så måske du kan være heldig at få god mad og velskænket fadøl til omkring en dansk 50’er pr. person? Det er svært at finde de autentiske restauranter og spisesteder tæt på Karlsbroen i Prag - men her er et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre!

Og apropos turistfælder: hvis noget ligner en turistfælde, ja så er det nok også. Personligt er jeg skeptisk, når der f.eks. står nogen på gaden med et spisekort og forsøger at ”fange” de forbipasserende. Eller hvis et sted er nævnt i FOR mange guidebøger. U Fleku er et godt eksempel. OK, øllet er godt. Men det koster dobbelt så meget som andre steder - og maden er ringe. Eller hvis de hævder, at det var her den gode soldat Svejk plejede at spise (husk på, at Svejk er en fiktionsfigur på linje med den grimme ælling). Prøv f.eks. at bevæge dig et eller to metrostop væk fra det absolutte centrum – f.eks. til den smukke plads Namesti Miru (på den grønne metrolinje A). Det er i det hyggelige kvarter Vinohrady (hvor jeg selv bor), og her er der masser af gode restauranter til fornuftige priser. Her er det næsten umuligt at finde en turistfælde. Og det er stadig i gå-afstand fra Wenzelspladsen (Vaclavske Namesti). Nederst på denne side finder du en række forslag til spisteder i dette Prag-distrikt, som jeg skrev til et rejseselskab, der boede i kvarteret. Men du er velkommen til at læse med!

Finere mad i Prag:

U Emy Destinnove - altid en god oplevelseHvis du godt kan lide god mad, så bør du overveje at gå på et par af de bedre restauranter i Prag. Alt andet lige, så er prisniveauet her stadig meget lavere end i Danmark – så hvis du er parat til at betale nogenlunde det samme for et restaurantbesøg, som du også giver i Danmark – og hvis du vælger et godt og troværdigt sted (f.eks. U Emy Destinnove fra vores restaurantliste) – ja så vil du få en helt særlig oplevelse, som er ud over det, du er vant til fra f.eks. Jensens bøfhus. Du bør mindst én aften unde dig selv sådan en tur.

Det er i øvrigt sådan, at restauranterne i Prag beregner en mindre fortjeneste på vin, end de gør i Danmark. Så du kan forvente at få bedre værdi for dine vinkroner, end du er vant til. Og så må du endelig ikke overse den lokale ”Champagne”, Bohemian Sekt, der koster mindre end 100 danske kroner for en flaske og er en dejlig velkomstdrink, som jo også ofte kan følges fint med forretterne. Der er noget særligt over at have en champagnekøler stående på bordet – og på de mange gode spisesteder i Prag har du faktisk råd.

Hent vores restaurantliste, skriv den ud og tag den med. Den opdateres med jævne mellemrum, og den er skrevet af en madglad dansker med en madglad tjekkisk kæreste.

Og gå ikke glip af perlerne på listen. Jeg tænker specielt på U Emy Destinnove, Stoleti og Zahrada v Opere. Men bliv også overrasket over værdi for pengene på f.eks. Apetit og Hospoda v Lucerna. Du kan læse meget mere om disse og flere restauranter i Prag i listen.


Dobrou Chut!
(God appetit!)

Appendix:


Restauranter i Prag 2 (Vinohrady/Nove Mesto).

Artikel, jeg skrev til en gruppe, som skulle bo Vinohrady:

Fosil Bar (nu desværre lukket)
Bělehradská 66
120 00 Praha-Vinohrady
tlf.: +420 737 502 824
 
Mexikansk restaurant og bar. Tacos, quesiladas, frijoles, enchiladas, tortillas osv. til helt rimelige priser. Serveres i en hyggelig og uhøjtidelig atmosfære i et relativt lille lokale, hvor stemningen nærmer sig det mexikanske, men med et glimt i øjet. Man kan sagtens blive betjent på engelsk af personalet, som i øvrigt for en dels vedkommende helt autentisk taler spansk med hinanden. Selvfølgelig også cocktails til rimelige priser.
 
 
Merlin Irish Pub
Bělehradská 68
120 00 Praha-Vinohrady
Telefon: +420 222 522 054
 
Efter danske forhold er Merlin ikke specielt Irsk – men de serverer da Guiness. Jeg vil selvfølgelig anbefale, at man i stedet smager det tjekkiske øl. Men stedet har en god og hyggelig atmosfære med absolut rimelige priser og et varieret spisekort, der både indeholder typiske tjekkiske retter og også bl.a. irsk inspirerede ting, f.eks. en oksekøds pie, som jeg godt kan lide. Også et rart sted at droppe forbi, hvis man bare vil have en øl og måske noget let at spise.
 
 
Restaurant Polomino (nu desværre lukket)
Koubkova 8
120 00 Praha-Nové Město
Telefon: +420 224 241 199
 
Relativt nystartet kælderrestaurant, bl.a. udsmykket med rustninger og tunge riddervåben blandet med ret ”moderne” farver på væggene. Billigt og varieret spisekort, som både indeholder tjekkiske retter og mere internationale ting. F.eks. pasta, store salater, steaks osv. Serverer øl af mærket Bernard, som ikke er så almindeligt – men godt. Min kæreste, der er 100% til Pilsner Urquell, siger, at Bernard er den eneste, der når op på siden. Prøv eventuelt. den mørke (Polotmave) eller den ufiltrerede lyse 12° (nefiltrované)
 
 
Pizzeria Grosseto
Francouzská 2
120 00 Praha-Vinohrady
Telefon: +420 224 252 778
 
Der er ret mange italienske restauranter og pizzeriaer i kvarteret – og de fleste er helt ligegyldige. Især er jeg hverken imponeret over Pizzeria La Romantika (Londynska 22) eller Matylda (Tylovo Namesti 1). Gå uden om dem, de er decideret kedelige.
Jeg kan anbefale den relativt dyre, men meget lækre italienske restaurant (ikke pizzeria) Giardino - enoteca con cucina, Záhřebská 24, Tel. (+420) 222 513 427. Den er dyrere end mine øvrige anbefalinger, men der er god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Også gårdhave.
Men ellers – når det skal være evt. pizza, pasta eller en italiensk ret, så er vores favorit helt absolut Grosetto på hjørnet af Francouzská og Namesti Miru. Hyggelig atmosfære med ret flotte udsmykninger på væggene, og god mad til rimelige priser. Den er ikke dyrere end de andre italienske restauranter i området, bare bedre. Deres brød er lækkert, hvilket ellers desværre er sjældent i Prag. Læg mærke til, at man, når vejret er godt, også kan vælge at sidde i deres gårdhave med indgang fra Francouzská (lige om hjørnet). Serverer Pilsner Urquell og har også mange vine til fair priser. Ring og tjek, om der er plads. Taler engelsk. Ellers lige om hjørnet, alternativt:
 
 
Retro restaurace
Francouzská 4
120 00 Praha-Vinohrady
Mobil: +420 603 176 111
 
Retro er kombineret café og restaurant med et ret enkelt, men godt spisekort. Lokalet er rummeligt og ”luftigt”, så man føler sig ikke klemt. Har bl.a. et godt udvalg af crepes (fyldte pandekager), pasta og risotto – og ofte frisk sushi. Men selvfølgelig også steaks, kylling etc.
 
 
Restaurace U Slavíků (nu desværre lukket)
Korunní 23
120 00 Praha-Vinohrady
Mobil: +420 602 245 687
 
Helstegt Svineknæ - Veprove Koleno - er min livret i det tjekkiske køkkenMin livret i det tjekkiske køkken er Koleno, som er helstegt svineknæ. Det lyder måske ikke så lækkert, men tro mig – det er det! Det serveres som regel med brød, sennep, peberrod og syltede agurker. Det vil altid være en stor portion, så man skal selvfølgelig helt kritisk skære sværen (den er ikke sprød) og fedt fra og så nøjes med at nyde det møre og saftige kød, som har en fyldig og god smag. Jeg har spist det mange steder, men intet sted bedre end på U Slavíků, hvor det oven i købet er billigere end de fleste andre steder – Czk. 139,-, (så vidt jeg husker), ca. kr. 40,-. Og så kan man roligt springe forretten over. De har selvfølgelig meget andet på spisekortet, både typisk tjekkiske ting og mere internationale retter. Husk at bede om spisekortet på engelsk. Dette er en helt typisk lokal tjekkisk restaurant, hvor det primært er de lokale, som kommer – men tingene er i orden! Serverer Pilsner UrquellRestauranter i Prag

For de, der kan lide at gå ud at spise, når de er på ferie, er Prag det helt rigtige sted. Læs vores restaurantliste. Få tips og trick til at finde de rigtige spisesteder og til at undgå de værste turistfælder.

Ejeren af Prag Eksperten bor i Prag - og kan lide at spise! Jeg har desuden rejst her gennem mange år, og nogle restauranter er stadig - efter 10 år - på min liste over foretrukne steder. Andre er nyere på listen, og visse perler ville du sikkert ikke have fundet andre steder.

Og kig dig omkring på resten af hjemmesiden. Du vil blive forbavset over de mange tricks, du finder i vores guide sektion.

Endnu gladere vil du blive, når du opdager vores unikke indkvarteringsmuligheder i Danmarks største udvalg af ferielejligheder. Og hos Prag Eksperten får du yderligere services, f.eks. transport fra og til lufthavn eller muligheder for at skaffe en sikker parkering til din bil.

Du får selvfølgelig også gratis adgang til Prag Ekspertens egen guidebog, hvis du lader os hjælpe med indkvarteringen.

 
Copyright (C) 2017 Prag Eksperten. Alle rettigheder forbeholdes

Prag info - Kør selv - Ferie i Prag - Rejser til Prag - Billige rejser - Parkering i Prag - Prag info - Billig overnatning - Ferielejligheder - Prag efterårsferie - Ferie i Tjekkiet

billige flybilletter til Prag - Storbyferie Prag - bilferie - bilferie kør-selv Prag - billig rejse til Prag - bil-ferie kør selv - ferielejligheder - kør-selv ferie - miniferie i Prag - Togrejse til Prag
Prag rejse - Prag turist - rejser Prag - flyrejser til Prag - Restauranter i Prag - flyv til Prag - forlænget weekendtur til Prag - ferieboliger i Prag - billige flyrejser til Prag - Wellness i Prag