Prag Eksperten - din individuelle rejsepartner   Prag Eksperten /ved Laus Sørensen
Rumunska 8
120 00 Praha 2
Tjekkiet
tlf.: 42 83 88 55 (dansk takst)
00420 776 819 223 (tjekkisk mobil)
laus@prag-eksperten.dk
Find Prag Eksperten på facebook
Besøg os på Facebook

Kontakt

Booking

Hvordan

Lejligheder

Pris eksempler

Prags smukke slot troner over Moldau floden

Hent GRATIS appen

Prag Eksperten

med  praktisk info, seværdigheder, ture, restaurant-forslag og selvfølgelig meget mere

Prag Ekspertens app på Google Play

Prag Ekspertens app i iTunes App Store

Højdepunkter

Natteliv i Prag

 

Indledning

 

Prags natteliv byder på fuldt knald - faktisk døgnet rundtDet er nok en definitions-sag, hvad "natteliv" egentlig er. Men i dette afsnit beskæftiger vi os med dansesteder. Diskoteker, natklubber og lignende. Og der sniger sig også en bar eller to ind. Læs især om Harley's bar nederst på siden - Prag Ekspertens absolutte favorit bar!!!!

 

HUSK: alle, som rejser til Prag kan have glæde af vore mange ture og udflugter i Prag på dansk til gode priser, velegnede for både børn og voksne. Også transport fra/til lufthavnen. Tjek siden www.prag-udflugter.dk - det vil du ikke fortryde!

 

I kommunisttiden var det vanskeligt at finde et sted, som havde åbent efter klokken 23. Højst en tilrøget "vinarna" (vinstue) i nærheden af Staroměstske Naměsti, som havde åbent til 01 og serverede dårlig vin i et tarveligt indrettet lokale.

Tiderne er skiftet, også på dette område. Det ene pumpende diskotek efter det andet er skudt op, endog på steder, man måske kunne ønske var blevet anvendt til lidt mere mondæne formål. Men sådan er det, og for de unge eller forlystelsessyge er der nok at kaste sig ud i!

 

Læs også kapitlet om rytmisk musik i Prag!

 

Diskoteker:

 

Du kan opleve det meste på diskotekerne i PragDiskotekerne deler sig ind i flere kategorier, idet nogle har "almindelig" disco musik, og andre er mere specialiserede indenfor forskellige strømninger, f.eks. techno eller trance.

I det omfang, det er muligt at finde ud af det, vil dette være angivet nedenfor. Men Deres udsendte guide og rejsefører kan ikke prale af at have besøgt alle stederne, så oplysningernes rigtighed kan ikke garanteres 100%. Man er naturligvis altid velkommen til at bidrage med ændringer eller tilføjelser ved at sende en mail til laus@prag-eksperten.dk

 

ROXY

Dlouhá 33

Praha 1 - Staré Město

tlf.: +420 2 2482 6296

 

Roxy i Dlouha er et af de bedste steder for Electronica i PragMetro: Náměstí Republiky

Sporvogne: 5, 8, 14

 

Åbent fra 19-05

 

Diskoteket er blevet beskrevet som "Techno Heaven". Gratis entré om mandagen, hvor der til gengæld kan være meget fyldt.

Indrettet i tidligere biograf og holdt i en meget rustik stil. Balkonerne giver glimrende mulighed for at holde sig lidt i baggrunden og kigge på, og de persiske tæpper og gammeldags lamper bløder lidt op på den rå atmosfære. Akustikken er dog ikke den bedste, men gang i den, det er der. Ofte særdeles gode djs, og absolut et besøg værd.

Foruden technoen kan man også støde på acid jazz, funk, salsa og reggae, og der er ofte live musik. Tjek programmet på hjemmesiden.

 

Duplex

Duplex er et af de mest berømte dansesteder i PragVáclavské nám. 21

Praha 1

tlf.: +420 2 5753 5050

 

Metro: Mustek

Sporvogne: 3, 9, 14, 24

 

Åbent dagligt 22.30-03, fredag-lørdag til 05

 

Med en beliggenhed midt på Václavské nám. er dette én af Prags mest eksklusive klubber. Fra tagterrassen kan man nyde en fantastisk udsigt over byen. Prags bedste DJs er på indenfor, hvor atmosfæren er præget af cool belysning og et hi-tech lydsystem. Det var faktisk her Mick Jagger fejrede sin 60 års fødselsdag i juli 2003 under Rolling Stones' turne, som også nåede Prag. Musikstilen er blandet. Der findes et program på hjemmesiden.

 

Radost FX

Radost FX Music club i PragBělehradská 120

Praha 2 - Vinohrady

tlf.: +420 2 2425 4776


Metro: I.P. Pavlova

Sporvogne: 4,6,10,11,16,22,23 (stop: I.P. Pavlova)

 

Åbent 11.30-05

 

Radost FX er på én gang meget retro og meget hip, og klubben er særdeles populær hos et bredt publikum af heteroer, bøsser, modeller og de smarte i det hele taget. I stueetagen, hvor man også kan spise (vegetar restaurant), er der en afslappet lounge stemning, og det er faktisk muligt at sludre sammen.

Nedenunder er der fuldt knald på rave og techno musikken.

Publikum er ret tjekkede og velklædte, og man risikerer ikke at komme ind, hvis man møder op i sit mest casual tøj.

Ovenpå er der i øvrigt en vegetar café.

 

Mecca

Mecca i Prag 7U průhonu 3

Praha 7 - Holešovice

tlf.: +420 2 8387 0522

 

Metro: Vltavská, derefter sporvogn 1

 

Åbent fra klokken 11-24, i weekenden indtil 06

 

Hvis man skal være hip med de hippe er Mecca lige stedet. Her har der i et stykke tid været gang i den avancerede del af hiphop kulturen og technoen, og endnu en fjer i hatten er, at det velestimerede jazz-sted Zelezna har flyttet aktiviteterne herud.

Så der kan være god grund til at iføre sig sit smarteste tøj og tage til den i øvrigt ganske interessante forstad Holešovice i Prag 7 for en aften i byen. Som regel er der mange, der gerne vil ind i weekenden, så det skader ikke at gøre sig lidt lækker.

Stedet har også en cool lounge, hvor man kan slappe lidt af.

 

Karlovy Lázně

Karlovy Lazne - det kendte diskotek i 5 etager ved KarlsbroenSmetanovo nábřeží 198
Praha 1
tlf.: +420 222 220 502

 

Metro: Staroměstska

Sporvogne: 17, 18 (Stop: Karlovy Lazne)

 

Åbent 21:00-05:00

 

Ligger lige ved siden af Karlsbroen - det er dét sted, der altid ser ud til at have fest.

Er kendt som den største danse klub i Centraleuropa, og der er nok noget om snakken. Rummer 5 etager med forskellige diskoteker og lounges, og der spilles forskellig musik på hver etage: Techno, House, Trance, Drum'n'bass, Industrial, 80's, 90's, Pop, R'n'B, Rock. Publikum består af unge tjekker og rigtigt mange turister.

Entré Czk. 120,- program på hjemmesiden

 

Double Trouble

Double Trouble er et diskotek i Prag med gang i denMelantrichova 17

Praha 1 - Staré Město

tlf.: +420 221 632 414

 

Metro: Staroměstska eller Mustek

 

Åbent 18-04, fredag og lørdag åbent til 05

Double Trouble kalder sig også "No Blush Music Bar", og det skal tages meget bogstaveligt. Dette er stedet, hvor det er helt OK at smide tøjet helt eller delvist og hvor man danser på bordene og barstolene, hvis man har lyst.

Diskoteket holder til i en gotisk kælder lige midt i Prag mellem Václavské Naměsti og Staroměstske Naměsti. Drinks er til nogenlunde rimelige priser og atmosfæren venlig, selv om der bygges kraftigt op i løbet af aftenen indtil midnat, hvor dansen for alvor tager fart.

Double trouble er et ret lille sted, så er man til de store diskoteker, er det ikke sagen.

DJs spiller mandag-lørdag, og man kan reservere bord indtil klokken 21.

 

Solidní Nejistota

Solidni Nejistota er et lidt roligere sted(Solid Uncertainty)

Pštrossova 21

Praha 1 - Nové Město

tlf.: +420 224933086

 

Metro: Karlovo Náměstí

Sporvogne: 4, 6, 10, 16, 22, 23 (Stop: Karlovo nám.)

 

Åbent søndag-torsdag 12-03, fredag-lørdag 18-06

 

Første indtryk, når man træder ind i klubben, er de ildrøde vægge og den runde bar i midten. Så er stilen jo lagt, og selv om klubben er ret ny, er den et interessant bekendtskab. Især for de "unge fra 25"

Solidni Nejistota er en indbydende og afslappet klub, og musikken er ikke højere, end at det er muligt at føre en samtale. Dansegulvet er relativt lille og tætpakket. DJs spiller mest 90'er musik og pop.

Af og til musik med live bands.

Desuden spiserestaurant

 

Jo's Bar (Jo's garaz)

Jo's bar and Garaz i Mala StranaMalostranské nám. 7

Praha 1 - Malá Strana

tlf.: +420 2 5753 1422

 

Metro: Malostranska

Sporvogne: 12, 20, 22, 23 (stop: Malostranské nám)

 

Åbent 11-04


Under baren Jo's Garaz ligger det pumpende diskotek Jo's Bar. Stedet er meget populært blandt både det tjekkiske publikum og også den skare af udlændinge, som bor i Prag i længere tid ad gangen. Er man på Malá Strana siden, er dette stedet at gå hen!

Baren ovenpå, som lukker lidt tidligere end diskoteket, er ofte præget af backpackers, som får lidt at spise, mens de nyder nogle øl eller drinks.

 

Lucerna Music Bar

Lucerna Music Bar i hjertet af Prag - i Lucerna passagenVodičkova 36

Praha 1 - Nové Město

tlf.: +420 2 2421 7108

 

Metro: Muzeum eller Mustek

Sporvogne: 3, 9, 14, 24

 

Åbent 20-03, musik fra klokken klokken 21

 

Lucerna Music Bar er et imponerende stort, underjordisk kompleks lige i hjertet af Prag med adgang fra Václavské Naměsti. Stedet består af flere niveauer og mange rum og flere barer, som kan åbnes efter behov.

Live musikken kan mest opleves på hverdage. I weekenden festes der igennem med "Pop 80´s & 90´s video party" - DJ. Tjek det aktuelle program på hjemmesiden!

 

Futurum

FuturumZborovská 7

Praha 5 - Smíchov

tlf.: +420 2 5732 8571

 

Metro: Anděl

Sporvogne: 6, 9, 12, 20

 

Åbent 20-03, musik fra klokken 21

 

Futurum har af og til live rock og alternativ musik, men ofte bydes der på "80'S & 90'S PARTY TV SHOW and VIDEO - DJ". Går for at være et særdeles cool sted! De lokale er lidt vilde med kombinationen af det industrielle og futuristiske look med metal, rå mursten og hi-tech belysning. Drinks til rimelige priser og ofte gang i den!

 

 

Natklubber

 

Piger uden tøj på er der nok af i Prags nattelivDet er ikke så let at skelne mellem, hvad der er diskoteker og hvad der er natklubber. Her er peget på et par stykker, som lige så godt kunne kaldes diskoteker - men da der er dansende piger, som bliver betalt for at tage tøjet helt eller delvist af, er de rubriceret som natklubber. De er IKKE decideret erotiske klubber - især ikke Lavka, som tiltrækker et helt almindeligt diskotekspublikum.

 

U Zlatého Stromu (Zlaty)

Karlova 6

Praha 1 - Staré Město

tlf.: +420 2 2222 0441

 

Metro: Staroměstska

U Xlateho Stromu - det gyldne træ - er populært blandt unge tjekkiske fyreSporvogne: 17, 18 (Stop: Karlovy Lazne)

 

Åbent stort set altid

 

Zlaty Stromu ligger under et hotel af samme navn på den vej, som forbinder Karlsbroen med

Staroměstske Naměsti. Man kan genkende den på, at den har Tv-skærme ude på gaden.

Stedet råder over 3 barer og et drink kort med 219 cocktails, som tilberedes i bedste showstil af bartendere, der kunne have været med i filmen "Cocktail". Der er vinterhave, terrasse og nonstop restaurant med internationalt køkken.

Der er åbent hele natten, og en del af showet er topløse danserinder, strip shows og også mere vovede pige-ting. Egentlig er stedet for et voksent publikum, men det lader også til at tiltrække de helt unge, og atmosfæren er ikke kedelig!

 

Lavka

Lavka ved Karlsbroen har altid åbentNovotného Lávka 1

Praha 1 - Staré Město

tlf.: +420 2 2108 2299

 

Metro: Staroměstska

Sporvogne: 17, 18 (Stop: Karlovy Lazne)

 

Åbent: 24 timer i døgnet

 

Som det næsten fremgår af åbningstiden, er Lavka virkelig stedet, det sker. Om vinteren må man "nøjes" med de 2 indendørs dansegulve, men om sommeren fortsætter festen udenfor på den store terrasse lige ned til floden. Der er derfor også næsten altid mange mennesker på stedet.

Musikken er ikke det mest progressive eller alternative, men mest festmusik, som strækker sig fra 60'erne til nutidens dance.

Der er 7 barer på stedet med et stort udvalg af drinks.

Og så er en af stedets mere utraditionelle attraktioner go-go danserinderne, som skiftes til at føre sig frem på podierne, mens en kødrand af sultne hanhunde samles for at kigge på.

Om dagen er Lavka også spisested.

 

 

 

Barer:

Der er naturligvis rigtig mange barer i Prag. Og det burde ikke være svært at finde en i nærheden af, hvor man er.

Så derfor nøjes Prag Ekspertens guide blot med at anbefale et par stykker, som er værd at gå efter, hvis man skulle være i tvivl.

 

Batalion

Batalion ligger meget centraltDvacátého osmého října 3

Praha 1 - Staré Město

tlf.: +420 2 2010 8148

 

Metro: Mustek

Sporvogne: 8, 9, 18, 21, 22, 23

 

Åbent non-stop, musik fra ca. klokken 21

 

Kombineret diskotek, bar, sportsbar og spillested. Kalder sig hard rock café, men det er mere en beskrivelse end et navn, daden amerikanske kæde holder til et andet sted i Prag. Tjek hjemmesiden for live koncerter. Også udmærkede DJs. Mest lokalt publikum. Åbningstiden og den meget centrale beliggenhed gør, at man før eller siden havner på Batalion, hvis man er en natteravn

 

 

Dog's Bollocks

Dog's Bollocks er en af de barer i Prag, hvor man kommer igen og igen og igenOstrovní 26

Praha 1 - Nové Město

tlf.: +420 2 2493 1107

 

Metro: Narodni

Sporvogne: 8, 9, 18, 21, 22, 23

 

Åbent mandag-torsdag 11.30-01, fredag-lørdag 12.00-02, søndag 17-24

 

Dog's Bollocks er et kælderværtshus/bar/restaurant, som på den ene side vel egentlig ikke er noget særligt. Og på den anden side har stedet netop dén hyggelige atmosfære, som gør, at man bliver hængende alt for længe - og får lyst til at komme igen og igen og igen.

Foruden variationer af Staropramen og Kelt på fad er der også haner med f.eks. Stella Artois og Hoegarden. Desuden et udmærket udvalg på flaske. En del cocktails og andre drinks til absolut rimelige priser. Spisekortet byder på bl.a. hjemmebyggede burgere, steaks, pastaretter, risotto, salater og snacks.

 

Harley’s Bar:

Harley's bar i Dlouha er et super cool stedDlouha 18
Praha 1 - Stare Mesto
tlf.: +420 227 195 195

Åbent søndag-torsdag 18-4, fredag-lørdag 18-5
Metro: Staromestska eller Namesti Republiky

Sporvogne: 5, 8, 14

Harley’s bar er en stor kælder-bar med super proffessionelle bartendere, et stort udvalg af drinks og cocktails og en musikstil, som er mere præget af rock end af metervare-pop. Et meget, meget cool sted, hvor man ofte oplever fleskerne og shakerne flyve rundt i ludten i bedste Tom Cruise-stil. Anbefales meget varmt!

 

Erotiske natklubber:

Deciderede erotiske natklubber er der rigtig mange af i Prag. Går man en aften gennem centrum bliver man mødt med masser af tilbud om at komme ind netop sådanne steder.

Det falder udenfor denne guides rammer at give nærmere beskrivelser af stederne, men der kan henvises til bl.a. www.allpraha.com, som har en lang liste.

Nogle stykker, som ellers ikke får nærmere omtale, kan nævnes. Der er IKKE taget stilling til kvaliteten af stederne, da Deres udsendte ikke har besøgt stederne.

 

Cabaret Atlas

Ve Smečkách 31

Praha 1

tlf.: +420 296 224 260

 

Nancy

Krakovská 25

Praha 1

tlf.: +420 222 210 796

 

Darling Cabaret

Ve Smečkách 32

Praha 1

 

Angel Private Club

Neklanova 14

Praha 2

tlf.: +420 224 923 234

 

Desire Night Club Cabaret

V Jámě 8

Praha 1

 

Goldfingers

Václavské nám. 5, Praha 1

tlf.: +420 224 193 856

 

Escape Club (Gay Club)
V Jámě 8

Praha 1

tlf.: +420 606 538 111

 

Ckub Temple - tidligere Pinocchio (Gay Club)

Seifertova 3, Praha 3

tlf.: +420 (02) 22 71 07 72

 

 

På denne side får du masser af råd, tips, adresser og links til de hotte steder i Prags pulserende natteliv.

Alle ugens dage er der steder med gang i den. Selvfølgelig mest i weekenden, men også på helt almindelige hverdage kan du gå ud og have en fest - uden at blive ruineret.

Er du i tvivl om, hvor og hvordan du vil overnatte, så lad Prag Eksperten tilbyde sine mange centrale ferielejligheder, hvor du kan komme og gå, som det passer dig. Uden nysgerrige eller småsure hotelfolk. Og du sparer penge, som du jo passende kan spendere i Prags natteliv.

 
Copyright (C) 2017 Prag Eksperten. Alle rettigheder forbeholdes

Prag info - Kør selv - Ferie i Prag - Rejser til Prag - Billige rejser - Parkering i Prag - Prag info - Billig overnatning - Ferielejligheder - Prag efterårsferie - Ferie i Tjekkiet

billige flybilletter til Prag - Storbyferie Prag - bilferie - bilferie kør-selv Prag - billig rejse til Prag - bil-ferie kør selv - ferielejligheder - kør-selv ferie - miniferie i Prag - Togrejse til Prag
Prag rejse - Prag turist - rejser Prag - flyrejser til Prag - Restauranter i Prag - flyv til Prag - forlænget weekendtur til Prag - ferieboliger i Prag - billige flyrejser til Prag - Wellness i Prag