Prag Eksperten - din individuelle rejsepartner   Prag Eksperten /ved Laus Sørensen
Rumunska 8
120 00 Praha 2
Tjekkiet
tlf.: 42 83 88 55 (dansk takst)
00420 776 819 223 (tjekkisk mobil)
laus@prag-eksperten.dk
Find Prag Eksperten på facebook
Besøg os på Facebook

Kontakt

Booking

Hvordan

Lejligheder

Pris eksempler

Prags smukke slot troner over Moldau floden

Hent GRATIS appen

Prag Eksperten

med  praktisk info, seværdigheder, ture, restaurant-forslag og selvfølgelig meget mere

Prag Ekspertens app på Google Play

Prag Ekspertens app i iTunes App Store

Højdepunkter

Prags Lufthavn Praha-Ruzyně

Indgangen til Prags LufthavnPrags Lufthavn, Praha-Ruzyně, ligger ca. 17 km. nordvest for Prags centrum.

 

HUSK: alle, som rejser til Prag kan have glæde af vore mange ture og udflugter i Prag på dansk til gode priser, velegnede for både børn og voksne. Også transport fra/til lufthavnen. Tjek siden www.prag-udflugter.dk - det vil du ikke fortryde!

 

Den nemmeste måde at komme til og fra lufthavnen i Prag er naturligvis med Taxi. Den billigste måde er at tage metro + bus - og en "mellemløsning" kan være en såkaldt lufthavns-shuttle, f.eks. fra Naměsti Republiky.

Rejser man med Prag Eksperten, kan man booke transport fra og til lufthavn eller banegård allerede hjemmefra - til priser, som oftest kan konkurrere med en almindelig taxi. Og så bliver man modtaget i ankomsthallen i lufthavnen eller på selve perronen på banegården. Det er ren VIP-behandling, men til en overkommelig pris.

 

Vinterbetingelser

 

I perioden fra december til februar må man være forberedt på, at der kan forekomme snevejr, der helt eller delvist forhindrer og/eller forsinker trafik til og fra Praha-Ruzyne. I denne periode kan det være klogt at undgå forbindelser med afgang eller ankomst mellem klokken 8 og 10, da disse er mest udsatte for at blive aflyst, mens man rydder banerne efter nattens snefald. I perioder med spidsbelastning kan man ikke være sikker på at blive booket på en senere afgang samme dag.

 

Beskrivelse af lufthavnen

 

Afgangshallen i Prags LufthavnDen kommercielle trafik fordeler sig ca. 60/40 mellem terminalerne A og den nye terminal B. Transit er i terminal B, hvor man også finder paskontrollen.

Offentlige telefoner er først og fremmest kort-telefoner - telekort kan købes i bladkiosken. Som regel er der en enkelt mønt-telefon i hvert område. Telefonerne befinder sig til højre for toiletterne.

 

Rygning

 

Rygning er ikke tilladt indenfor i lufthavnens venteområde, men der er indrettet rygeområder udenfor. Det er muligt at stå under et halvtag. I transitområdet er der forskellige barer og cafeer, hvor rygning er tilladt i afmærkede områder.

 

Ankomst og paskontrol

 

Ved paskontrollen møder man tre skilte:

1) Stater uden visum-pligt

2) Stater med visum-pligt

3) Diplomater og flypersonale.

Selv om man kommer fra et land uden visum-pligt må man gerne bruge køen ved visum-skiltet, idet de tager imod alle. Man kan vælge at bruge slusen til diplomater og flypersonale. Man skal så blot træde til side, hvis der viser sig en af de nævnte personer.

I bagageområdet er bagagevognene gratis at bruge, og der er mange af dem. Afdelingen for bagage i overstørrelse befinder sig til højre. Hvis du f.eks. har en barnevogn med, er det sandsynligvis her, den skal afhentes.

 

Veksling af penge

 

Lufthavnens taxier tager Credit Cards (f.eks. Visa). Hvis man alligevel ønsker at veksle i lufthavnen er det tilrådeligt at nøjes med et lille beløb, da kursen ikke er fordelagtig. Det er desuden muligt at hæve på sit Visa-kort i kontantautomaterne.

 

Transport fra lufthavnen i Prag

 

Med Taxi:

Transport fra Prags lufthavn og tilbage igenUdenfor lufthavnen holder forskellige taxier. Lige udenfor er det firmaet FIX, som lægger vogne til, og disse er tydeligt afmærket med et VISA-skilt på siden. Prisen for en tur ind til byen varierer mellem Czk 700,- og 850,-, og denne løsning kan ikke specielt anbefales.

Vil man gerne køre med taxi er det bedre at kigge efter én fra firmaet AAA Radiotaxi, som har ry for at være det mest ærlige firma i byen. Holder der ikke en, kan man ringe på (+420) 2 33113311. Det er stadig en halvdyr løsning, og man skal regne med ca. Czk 700,- afhængigt af trafikforhold og hvor man skal hen, naturligvis.

 

Nemmeste måde er at bestille transporten hjemmefra gennem Prag Eksperten

 

Firmaet CEDAZ kører med en  shuttlebus hver halve time i tidsrummet 8.30-19.00. Bussen kører til Naměsti Republiky, der ligger i Prags centrum, lige ved Krudttårnet og Folkets Hus (Obecni Dum). Turen varer ca. 30 minutter og bussen er komfortabel. Billetter kan købes på bussen.

Firmaet WELCOME Touristic Praha yder en tilsvarende service for Czk 120,-

 

Billigste løsning er at tage en almindelig bus efterfulgt af Metroen.

Bus nr. 119 holder lige udenfor lufthavnen og kører hver 10. minut fra klokken 4.30-23.30. Man kan købe en billet for Czk. 26,- i billetkiosken i lufthavnen - det er sammen billet som til resten af det offentlige transportsystem i Prag. Det er dog også muligt at købe billet hos chaufføren - her koster den Czk 30,-. Hvis man har en stor kuffert med, skal man også købe billet til den.

Bus nr. 119 kører til Metrostationen Dejvická, og her skifter man naturligvis til Metroen, som kører mod byen. Det kan blive nødvendigt at skifte Metro eller tage en sporvogn det sidste stykke vej hen til der, hvor man skal bo.

Turen er ganske overkommelig og koster næsten ingenting.

 

Afgang - paskontrol

Har man et EU-pas er det hurtigst at holde til højre. Hold øje med det digitale display over boksene og vælg en, hvor der står EU.

 

 

Lufthavnen i Prag ligger ca. 17 km udenfor centrum. Læs om, hvordan du kommer ind til Prag fra lufthavnen - og en masse andre praktiske forhold, som kan være nyttige at kende.

Husk, at det allernemmeste er Prag Ekspertens VIP-løsning, hvor du bliver modtaget i ankomsthallen. Foruden vores service med billig indkvartering i Prag kan vi selvfølgelig også stå for transporten

Læs også om alle de andre fordele

 
Copyright (C) 2017 Prag Eksperten. Alle rettigheder forbeholdes

Prag info - Kør selv - Ferie i Prag - Rejser til Prag - Billige rejser - Parkering i Prag - Prag info - Billig overnatning - Ferielejligheder - Prag efterårsferie - Ferie i Tjekkiet

billige flybilletter til Prag - Storbyferie Prag - bilferie - bilferie kør-selv Prag - billig rejse til Prag - bil-ferie kør selv - ferielejligheder - kør-selv ferie - miniferie i Prag - Togrejse til Prag
Prag rejse - Prag turist - rejser Prag - flyrejser til Prag - Restauranter i Prag - flyv til Prag - forlænget weekendtur til Prag - ferieboliger i Prag - billige flyrejser til Prag - Wellness i Prag