Prag Eksperten - din individuelle rejsepartner   Prag Eksperten /ved Laus Sørensen
Rumunska 8
120 00 Praha 2
Tjekkiet
tlf.: 42 83 88 55 (dansk takst)
00420 776 819 223 (tjekkisk mobil)
laus@prag-eksperten.dk
Find Prag Eksperten på facebook
Besøg os på Facebook

Kontakt

Booking

Hvordan

Lejligheder

Pris eksempler

Prags smukke slot troner over Moldau floden

Fordele ved ferie i Prag med Prag Eksperten

 

 

Den smukke Tyn Katedral på Prags gamle rådhusplads - her kan du se Tycho Brahes grav på din ferie i Prag6 hurtige: Hvad får du kun her, og hos ingen anden dansk leverandør?

 1. Et udvalg på ca. 170 lejligheder og ca. 25 hoteller.

 2. Total frihed - ingen binding til bestemte ankomst- og afrejsedage

 3. Gratis adgang til Prag Ekspertens egen omfattende guidebog, pakket med programforslag, shoppingtips og praktiske informationer. Alt hvad du behøver, for at få mest muligt ud af din ferie i Prag

 4. Mulighed for at få vekslet penge ved ankomsten.

 5. Mulighed for at booke garage eller transport fra/til lufthavn eller banegårde hjemmefra. Undgå stress ved ankomsten!

 6. Vejledning af dansk rejsearrangør bosiddende i Prag - som ikke laver andet end at beskæftige sig med netop dette.

Præsentation af Prag Eksperten:

Prag Eksperten drives af en enkelt person, Laus Sørensen, bosiddende i Prag. Som så mange andre har jeg en fortid i skoleverdenen, men besluttede at skifte spor, og Prag Eksperten er et projekt, som er opstået, fordi jeg holder af Prag og Tjekkiet og elsker at være her. Og hvorfor ikke dele glæden med andre? Jeg har taget konsekvensen og er i begyndelsen af 2007 flyttet permanent til Prag.

Prag Eksperten ejes og drives af Laus Sørensen, PragPrag Eksperten er en rejsepartner, ikke et rejsebureau. Ambitionen er ikke at sende den ene fyldte bus af sted efter den anden. Derimod ønsker jeg at hjælpe med individuelle rejser, hvor alt planlægges efter den enkelte rejsendes ønsker. Du kan få din helt individuelle ferie i Prag uden at gøre alt arbejdet selv.

Min ambition med Prag Eksperten er at arrangere nogle få, men vellykkede rejser. Kvalitet frem for kvantitet. Hellere 500 gode rejser om året end 5000 ligegyldige. Derfor forbeholder jeg mig også retten til at sige fra, hvis der er flere kunder i butikken, end jeg kan overkomme. Hver enkelt rejse kræver individuel planlægning. Men bare rolig! Meget hurtigt efter at du har sendt din forespørgsel, hører du fra mig!

Prag Eksperten bygger på et samarbejde mellem de rejsende og arrangøren (Prag Eksperten). Jeg står for det mest besværlige, kommer med gode råd og hjælper med praktiske forhold i Prag før og under rejsen - i nært samarbejde med pålidelige partnere her i Prag. De rejsende sørger selv for at komme til Prag. Jeg skal naturligvis gerne være behjælpelig med at booke billetter til toget eller vejlede mht. booking af flybilletter. Jeg udarbejder også gerne en kørselsbeskrivelse og giver gode råd mht. biltur og evt. parkering.

Prag Eksperten er hele tiden i udvikling. Gennem egne oplevelser og gennem dialog med gæsterne afdækkes stadig nye muligheder i den smukke og spændende by - og disse indarbejdes gradvist i den vejledning, der tilbydes kunderne.

Få mest muligt ud af din ferie i Prag ved hjælp af Prag ekspertens egen guidebog

Alle Prag Ekspertens kunder tilbydes gratis download af min personlige guidebog i pdf-format. Bogen er på ca. 80 A4-sider. Læs om nogle af kundernes tilbagemeldinger i mine referencer. Bogen er naturligvis på dansk og opdateres løbende.

Ingen kan efter min mening konkurrere med Politikens "Turen Går Til Prag", når det gælder informationer om historien, seværdighederne, udflugterne og også mange af de praktiske forhold. Så jeg vil opfordre til at købe den bog - eller låne den på biblioteket - det vil helt sikkert give dig en bedre ferie i Prag.

Prag Ekspertens guidebog indeholder til gengæld netop de praktiske informationer, som mine kunder, venner og tidligere kolleger som regel efterspørger, når de skal herned på en tur. Derfor indeholder guidebogen blandt andet følgende punkter:

 • Besøg Prags slot og se bl.a. vagtskiftetHelt konkret rejseanvisning i forhold til den transportform, du vælger. F.eks. hvilken togstation, du skal stå af på, hvis det er det, der er relevant. Eller nemmeste og billigste vej frem til lejligheden, hvis du er med fly (her starter prisen ved 8 kr. pr. person - til gengæld er det hurtigt!). Har du brug for parkering finder vi naturligvis også ud af det. Enten billigt eller meget billigt!
 • Forslag til byvandring - og med grundig rutevejledning samt tilhørende kort, hvor ruten er tegnet ind. Naturligvis også beskrivelser af, hvad du ser undervejs og forslag til steder, hvor du kan hvile benene og få en forfriskning
 • Udførligt forslag til program for din ferie i Prag - guidebogen indeholder en række konkrete forslag til dagsprogrammer, aftenprogrammer og udflugter ud af byen. Hermed skulle den enkelte gæst kunne sammensætte sit eget program, som sikrer fuldt udbytte af de værdifulde feriedage. Hvert programforslag er uddybet med en kort beskrivelse af den pågældende aktivitet. Du kan arrangere udflugterne selv eller bestille dem gennem min hjemmeside Prag Udflugter - på dansk, selvfølgelig!
 • Beskrivelse af, hvor man booker f.eks. billetter til Laterna Magika, en flodsejlads med spisning eller måske en udflugt til et glasværk.
 • Forslag til shoppingmuligheder.
 • En indføring i udvalget af det gode tjekkiske øl - både de store og de små på markedet
 • Forslag til at gå ud at spise på steder, hvor pris og kvalitet følges af. Det er ingen kunst at finde de mest eksklusive restauranter, som beskrives i de fleste guidebøger. Men det er min erfaring, at danske kunder foretrækker alternative forslag, hvor man får en god oplevelse uden at blive flået.    
 • Forslag til, hvor du kan gå ud om aftenen - uanset om du er til jazz, rock, teater eller opera
 • Udførlig beskrivelse af, hvad man skal være opmærksom på i forhold til at undgå tyveri mm.      

Derfor kan man med fordel bo i lejlighed

At have sin egen lejlighed til rådighed under sin ferie Prag har flere fordele:

 • Nyd tiden sammen på jeres ferie i Prag i en hyggelig opholdsstueDet er billigt - som regel langt billigere end et hotel med tilsvarende beliggenhed.
 • Man er uafhængig af hotellets tidsplaner for f.eks. morgenmad og oprydning på værelset
 • Man har god plads omkring sig - og er man flere, der rejser sammen, f.eks. en familie eller 2 par, er det næsten uvurderligt at have en stue eller et andet opholdsrum, hvor man kan slappe af sammen og dele dagens oplevelser eller planlægge den næste dag. Det er alt for klaustrofobisk at mødes på et lille hotelværelse - men Prag Eksperten sørger for en god og velmøbleret opholdsstue.
 • Man har en behagelig følelse af at være uafhængig og privat
 • Man har køkkenfaciliteter til rådighed - køleskab, mulighed for at lave kaffe/te, man har glas, tallerkener mv.
 • Man bor ikke dør om dør med et stort rejseselskab - man er simpelthen ikke "en del af flokken" Man kan råde evt. over flere rum, hvilket måske især er en fordel, hvis rygere og ikke-rygere rejser sammen
 • Man kan vælge at bo flere sammen, så man f.eks. deler køkken, bad og opholdsstue, men har hvert sit soveværelse
 • Lejlighederne indeholder det nødvendige sengelinned og håndklæder - og man skal naturligvis ikke selv gøre rent undervejs og efter opholdet. Det sørges der for!

Derfor skal man bo centralt:

Alt for mange færdigpakkede ture tilbyder det, der som regel kaldes "et godt mellemklassehotel beliggende tæt på Prags centrum". Det er korrekt, at der er et godt system af kollektiv trafik i Prag: metro, sporvogne og busser. Men hvad mon der lige menes med "tæt på Prags Centrum"? Hvis man bor inde midt i centrum har man flere fordele:

 • Skt. Nikolaj katedralen på Staromestske Namesti - Den Gamle Rådhusplads i PragDer ligger altid nogle gode restauranter og andre hyggemuligheder lige der, hvor man bor
 • Storbyer skal opleves til fods - og så er det jo rart, hvis oplevelsen starter lige udenfor gadedøren
 • Når man har oplevet byen til fods, får man brug for et hvil. Og helt ærligt: hvis man først er kommet "hjem" til forstaden, tager man så tilbage til centrum for at få en hyggelig aften-oplevelse? Jeg har hørt om alt for mange rejsende, som holder ud indtil klokken 20, men så tager hjem og falder helt sammen på værelset. Og så består aftenhyggen måske af en øl i hotel-baren - og hvad er lige oplevelsen i det?
 • Shoppere har store tider i Prag. Og så er det jo en fordel at have nem adgang til at få læsset varerne af, så man ikke skal have dem med på restaurant om aftenen
 • Prags centrum er pakket med smukke bygninger, uanset hvor man kigger hen. Det er ikke altid tilfældet i forstæderne, der mange steder kan virke lidt deprimerende
 • Det effektive net af kollektiv trafik drosler meget ned efter midnat - og metroen kører slet ikke om natten. Så er man f.eks. gået på jazzklub må man vælge mellem at høre sidste sæt eller komme billigt hjem. Men har man kun 10-15 minutter til fods, er man fri for det valg.
 • Prag Eksperten som regel kunne tilbyde en centralt beliggende lejlighed til samme pris som et hotel udenfor centrum!

Derfor skal man rejse individuelt:

 

Måske lyder det snobbet - men personligt tager jeg ikke på ferie i Prag for at være en del af en flok. Jeg vil gerne være mig selv, og det er min erfaring, at man under alle omstændigheder altid kan finde selskab, hvis man ønsker det.

Men der er andre helt konkrete fordele:

 • Lækkert badeværelse som kan forsøde en ferie i PragMan bestemmer selv, hvornår man vil rejse - og hvor længe. Ikke noget med en færdig pakke på en bestemt dato, hvor der måske oven i købet er udsolgt, når man vil bestille sin rejse.

 • 2 overnatninger - eller 10? Det afhænger helt af tid, lyst og økonomi. Og man bestemmer naturligvis selv ankomst- og afrejsedag.

 • Prag er måske bare et stop på en længere rejse? Så kan en færdig pakke-rejse jo slet ikke bruges til noget!

 • Man bestemmer selv, hvor man vil bo på sin ferie i Prag - hvis man booker i god tid, mens udvalget er størst, skal Prag Eksperten nok finde en bolig netop dér, hvor det ønskes

 • Hvis man rejser flere sammen - f.eks. to eller tre par - er man ikke nødt til at rejse ud og hjem på samme tid. Man kan flekse, som man vil, og så bare sørge for, at nogle af dagene falder sammen

 • Prag er uhyre velforsynet med arrangører af udflugter til både traditionelle og utraditionelle oplevelser. Når man rejser individuelt, skal man ikke nøjes med pakkerejsens tilbud, men kan vælge frit fra alle hylder. Naturligvis kan vi berige jeres ferie i Prag med originale og spændende udflugter på dansk

 • Det er ikke dyrere at bestemme selv på din ferie i Prag- bare sjovere!  

 

Planlæg din ferie i Prag med hjælp fra denne hjemmeside

Så vil du få disse fordele:

Danmarks største udvalg af ferielejligheder i Prag

Gratis adgang til omfattende guidebog om Prag

Pengeveksling, garage, transport, udflugter på dansk - og andre services

Al den vejledning, du har brug for - på dansk

Ring eller skriv allerede i dag og lad os vise, hvad vi kan gøre for dig/jer til fornuftige priser

Tlf.: 46 98 05 07

laus@prag-eksperten.dk

kontaktformular

 
Copyright (C) 2022 Prag Eksperten. Alle rettigheder forbeholdes

Prag info - Kør selv - Ferie i Prag - Rejser til Prag - Billige rejser - Parkering i Prag - Prag info - Billig overnatning - Ferielejligheder - Prag efterårsferie - Ferie i Tjekkiet

billige flybilletter til Prag - Storbyferie Prag - bilferie - bilferie kør-selv Prag - billig rejse til Prag - bil-ferie kør selv - ferielejligheder - kør-selv ferie - miniferie i Prag - Togrejse til Prag
Prag rejse - Prag turist - rejser Prag - flyrejser til Prag - Restauranter i Prag - flyv til Prag - forlænget weekendtur til Prag - ferieboliger i Prag - billige flyrejser til Prag
Blog med blandt andet lækre mad- og bageopskrifter - udforsk Lausenheim universet